AUKSJONSUTSTILLING JANUAR 2019

AUKSJONSUTSTILLING JANUAR 2019
www.galleriramfjord.net

Søk i denne bloggen

torsdag 15. mai 2014

"Gjennom Gazas Tunneler"

Nils og Ronny fra "Walkabout" på NRK har smuglet 42 kunstverk fra Gaza til Egypt gjennom en hemmelig tunnel. Bildene er nå i Oslo og skal vises på Galleri Ramfjord, åpning torsdag 24. april kl 18.00 

Nils & Ronnys ”smuglerkunst” klar for Oslo.
NRKs Nils Wærstad og Ronny Kristoffersen viste nylig hvordan de smuglet kunst forbi tungt bevæpnede vakter og gjennom de illegale tunnelene mellom Gaza og Egypt. De 42 maleriene, fra anerkjente kunstnere på Gazastripen, skulle etter en vaklende plan ende opp på en unik utstilling i Oslo.

Nå er faktisk bildene her, og torsdag 24. april holdes vernissage på Galleri Ramfjord i Oslo, hvor Walkabout-duoen Nils & Ronny selv ønsker velkommen til en ”rett på veggen” – auksjon av den smuglede kunsten.– Dette er en auksjon uten auksjonarius og klubbe, men hvor folk skriver budet sitt rett på veggen ved det utvalgte bildet, og det høyeste budet vinner, forklarer Elisabeth Ramfjord. Galleriet har gjort sin verdivurdering av samtlige kunstverk, og minstebudet starter på 1/3 av verdien.

Auksjonen varer i 4 dager og publikum kan legge inn bud i hele utstillingsperioden, den som har det høyeste budet på søndag når utstillingen avsluttes får tilslag. Minstebudet er satt til 1/3del av galleriets verdivurdering og alle bildene kan sees her: http://www.galleriramfjord.net/357734928

”Vi håper selvfølgelig på et eventyrlig salg av bilder, da inntektene går til kunstnerne som selv ikke kan reise fritt ut av Gaza for å presenter sine arbeider” - sier sjefs-kuratoren selv, Nils Wærstad.
 


Gaza er i prinsipper et enormt fengsel, som de alle fleste Gazanere bare kan drømme om å reise ut fra. Galleriet er den viktigste møteplassen mellom kunstner og betrakter, og i dette tilfellet fungerer galleriet som den eneste mulige møteplass, da et fysisk møte mellom publikum og kunstner av åpenbare grunner er utelukket.

"Dette opplever vi at gir utstillingen en helt unik og tankevekkende dimensjon. For Ronny og meg er ikke denne utstillingen en politisk markering eller manifestasjon. Den er et møte med spennende kunstnere som lever under svært vanskelig forhold, hvor nettopp politikk og religion har ført til snart 70 år med vold og mot-vold.”

"Det er ingen tvil om at Nils og Ronny har vært i fare under denne "aksjonen", jeg er så glad for at disse bildene med den fantastiske historien har havnet her på St. Hanshaugen", avslutter Ramfjord som er tydelig imponert over innsatsen til gutta.


Utstillingen åpner torsdag 24.april kl 18.00 og varer til søndag 27.april.
Åpent torsdag 18.00-21.00, fredag 12.00-18.00 og lørdag-søndag 12.00-16.00


GALLERI RAMFJORD
Avd III: "Gjennom Gazas tunneler"
SALGSUTSTILLING
Schwensensgate 1 på St.Hanshaugen i Oslo
Å
pning: torsdag 24.april kl 18.00-21.00
Å
pningstider: fredag 12-18 og lørdag-søndag 12-16
Kontakt galleriet: 
post@galleriramfjord.no / Elisabeth Ramfjord 98611244

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar