AUKSJONSUTSTILLING JANUAR 2019

AUKSJONSUTSTILLING JANUAR 2019
www.galleriramfjord.net

Søk i denne bloggen

fredag 18. april 2014

Prat med Petter Thoen

Etter å ha jobbet i Galleri Ramfjord i over to år, og har jeg, Elise, blitt kjent med mange av de fantastiske kunstnerne våre. Nå har jeg tatt meg en prat med Petter Thoen, som har siste uke i utstillingen sin i påsken. Se alle bildene på utstillingen her!

Her er Petter forran et av maleriene hans

Petter er en ekte popart-kunstner, som på 60-tallet tegnet omslaget til skandinaviske magasinutgaver av blant annet Superman og Batman. Petter har gitt ut flere kokebøker, og nettopp bøker i sterke farger pryder mange av maleriene på denne utstillingen.

”Jeg har en samling på over 2000 kokebøker,” forteller Petter. ”For noen år siden bestemte jeg meg for å male noen av mine favoritter, som resulterte i et stort maleri. Prosjektet ble lagt på hylla, helt til Elisabeth for noen måneder siden oppmuntret meg til å fortsette med bøkene. And the rest is history!” Resultatet ble fem malerier i fem sjangre – krim, romaner, barneeventyr, kokebøker og kunstbøker.

Petters maleri av kokebøker - 150x100cm - 20.000,-


Jeg spør Petter om han kan fortelle litt mer om hvordan forberedelsene til denne utstillingen har vært. ”Noen måneder før åpning fikk jeg vite av Elisabeth at jeg skulle ha utstilling. Da var det bare å sette i gang å male – spenne duker, spenne duker, spenne duker, male, male og male” forteller Petter ivrig.

”Det begynte med at jeg glemte å spise frokost. Jeg sto opp klokken seks og begynte å male, og da jeg tenkte at jeg skulle spise frokost, var klokken allerede blitt tolv, og det var tid for lunsj. Så fortsatte jeg å male. Ofte satt jeg oppe til klokken to på natten, jeg hadde ingen anelse om tiden, trodde kanskje klokken var ni på kvelden. Så jeg hadde det veldig, veldig morsomt med å male! Det må jeg si er toppen!”

Petter Thoen - maleri - 100x80cm - 10.000,-

Petter har alltid en god historie på lager, og forteller videre om da han skulle frakte maleriene fra Stockholm, hvor han bor, og til Oslo.

”For at det ikke skulle bli for dyrt lånte jeg en bil av en venn. Men etter å ha kjørt til Borås, døde rett og slett bilen, midt på motorveien. Den ble lastet opp på en stor lastebil, og så kjørte vi tilbake. Så var det bare å leie seg en bil, og flytte alle maleriene over i leiebilen, og kjøre til Oslo. Da jeg kom frem hadde jeg ikke spist i det hele tatt på to dager. Jeg syns det var så spennende å komme til Oslo med alle bildene, og at dere likte dem så godt.”

Her har Petter akkurat ankommet Galleri Ramfjord

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar