AUKSJONSUTSTILLING JANUAR 2019

AUKSJONSUTSTILLING JANUAR 2019
www.galleriramfjord.net

Søk i denne bloggen

onsdag 19. mars 2014

Gjesteblogg - Terje Thomassen


Vi har invitert kunstnerne våre til å gjesteblogge fremover, slik at dere kan lese litt om utstillingene i galleriet fra kunstnerens perspektiv. Her er det også lov til å stille spørsmål og kommentere osv.

Førstemann ut er Terje Thomassen (Galleri Ramfjord 1.-23. mars 2014):


Det nærmer seg siste helg for utstillingen min med oljemalerier i Galleri Ramfjord. Det har vært litt av en reise for meg dette, som startet høsten 2013 da Elisabeth plukket ut ett av mine malerier til å delta på utstillingen The Gallery's Choice. Veldig oppmuntrende var det å få delta, i tillegg selge bildet på åpningsdagen, og henge ved siden av mange dyktige kunstnere. Jeg har fått en liten fot innenfor tenkte jeg, her er det bare å stå på. Jeg jobbet iherdig med en ny motivkrets, og sendte en gruppe på 9 malerier til Elisabeth få måneder senere. Lite visste jeg om at en av kunstnerne i stallen hennes ikke kunne levere bildene som han skulle til sin neste utstilling pga ryggskade, og at "reserven" skulle bli hentet inn fra benken.

 
Motivkretsen jeg startet på, og sendte inn, hentet jeg inspirasjon til på Instagram. Her følger jeg mange spennende kunstnere. Flere har jeg utviklet fin dialog med, og de jobber kloden rundt med å skape sine ting. Det blir faktisk som å gå på utstilling, og er flott en inspirasjonskilde! Kim Cogan er en veldig dyktig maler, og jeg fant skallene som han la ut veldig sterke og fascinerende. Jeg hadde lyst til å prøve meg på samme motivkrets, og dermed gikk jeg igang med å lage en serie med skaller, og bokseren som blir slått knock out.
 

Dystre vil kanskje mange si, og det er tanker om valg vi tar i livet, og om døden, som ligger bak. Jeg er nok en stort sett en positiv og harmonisk mann, men når jeg maler kommer gjerne melankoli frem. Min bror Cato døde da han var tolv år i en ulykke, og jeg fundere ofte på hva han ville ha blitt, hva han hadde gjort med livet sitt om han fikk leve videre. Og jeg kan undres over de valgene vi tar underveis. Hva får for eksempel en bokser til å gå i ringen, utsette hode og kropp for slag.Heldigvis så maler jeg lysere bilder også, og dette håper jeg kommer frem på utstillingen. Livet består jo tross alt av oppturer og nedturer.


Portrett av min far, tegnet da jeg var 12 år (1980)

Mitt første malte selvportrett (1992)

Selvportrett tegnet i år (2014)

For mer info og flere bilder, se her:  http://www.galleriramfjord.net/348356043

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar